Nábytek, co se hodí kamkoliv

Bydlení na malém prostoru nemusí být vůbec fatální. S dobrými úpravami můžete mít k životu místa možná i více, než skutečně doopravdy potřebujete.

Nábytek, co se hodí kamkoliv

Vybrat si dnes velký byt za dobrou cenu v blízkosti vašeho zaměstnání není jen složité, je to prakticky nemožné. V některých krajích a okresech prostě bydlení není, alespoň ne na prodej. A když už je něco v nabídce, pak je to šíleně drahé. Většině lidí nevadí vzít si hypotéku, ale ne na třicet let. I to je důvod, proč si lidé pořizují sice levnější, ale zároveň i menší byty, které díky své skromné velikosti nejsou příliš určené pro život rodin. Ovšem to neznamená, že by se nadaly trochu vylepšit. S několika úpravami se dá i z malého bytu udělat mnohem větší. Bude to však chtít i nějaké ty finanční investice.

Šatník košilemi

Samozřejmě, že nejlepším způsobem, jak dosáhnout volného prostoru, je zbavit se všeho nepotřebného. Tím se může uvolnit dostatečné množství místa na to, aby mělo cenu o takovém velkém úklidu uvažovat. Radikálnější jedinci mohou rovnou vyměnit i nábytek s úložným prostorem a vyměnit ho za vestavěné skříně Sten-skrine.cz.

Vejdou se všude

Není samozřejmě pravda, že s tímto druhem nábytku dokážete uvolnit místo o velikosti pokoje, ale několika metrů čtverečních navíc tímto počinem vykouzlit můžete. Hodně záleží, kolik skříní si pořídíte a kam je umístíte. V garsonce nebudete moci zase tolik čarovat, ale ve dvou pokojovém bytě už můžete ušetřit spoustu obytného prostoru. Nábytek, který se schovává do stěn, totiž nijak nepřekáží a dokáže zároveň fungovat skvěle jako úložný prostor. Je dokonce jedno, jaké stěny máte. Ať už jsou rovné, šikmé nebo zakulacené, výrobce si vždy poradí.

Ramínka

Vhodný materiál

Mnoho lidí má pocit, že když jsou skříně ukryté před jejich zraky, nemusí být vyrobeny ze zrovna nejkvalitnějších surovin. V tom mají do jisté míry pravdu, ale ne úplně. Je nesmysl nechat vyrábět vestavěné skříně z masivních dřevin, ale na druhou stranu neměli byste je nechat vytvořit ani ze žádného odpadu. I dřevo, které není vystaveno okolnímu světu, může časem podléhat zkáze. Tomu předejte výběrem lepšího materiálu.